Ondergrondse parking aan Prinsenbos goed voor 150 extra parkeerplaatsen

Er zijn grote veranderingen op til in het centrum van Grimbergen. De gemeente gaat een ondergrondse parking bouwen aan het Prinsenbos.

Aanleiding is onder meer de uitbreiding van het gemeentehuis. “We moeten op zoek naar extra parkeergelegenheid”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “We hebben aan de gemeenteraad meegedeeld dat we met een plan in opmaak bezig zijn. Bedoeling is om op twee ondergrondse verdiepen 150 parkeerplaatsen bij te creĂ«ren, onder de bestaande parking van het Prinsenbos waar nu zo’n 120 plaatsen zijn. Dus dan spreken we over een kleine 300 parkeerplaatsen in totaal.”

Er is dan ook grote nood aan parkeergelegenheid in Grimbergen centrum. “Eerst en vooral dus voor de mensen op het gemeentehuis. Het OCMW-personeel gaat er in 2023-2024 ook bijkomen. Ook onze middenstanders hebben nood aan extra parkeergelegenheid. Vandaag is parkeren in het centrum een moeilijke zaak geworden. Naar de toekomst toe gaat onze abdij ook zijn eigen bier brouwen. Ook daardoor verwachten we weer heel wat extra bezoekers die uiteraard hun wagen kwijt moeten kunnen.”

De werken zouden binnen een jaar moeten beginnen. Eind 2022 zou de ondergrondse parking voltooid moeten zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise