Mindermobielencentrale Grimbergen blaast tien kaarsjes uit

Op de tiende verjaardag van de Mindermobielencentrale (MMC) mogen de achttien vrijwilligers die zich inzetten als chauffeur en dispatcher eens in de kijker gezet worden.

“Ze doen fantastisch werk en verdienen ons respect”, zegt schepen van Welzijn, Jean-Paul Windelen. “Ze fleuren het leven op van personen met verplaatsingsproblemen. Zo kunnen deze personen er ook eens tussenuit om naar de kapper of de supermarkt te gaan of een bezoekje te brengen bij familie en vrienden. De verjaardag was omwille van het coronavirus wat op de achtergrond geraakt, maar verdient zeker onze aandacht.”

Op initiatief van het gemeentebestuur en de seniorenraad startte 10 jaar geleden in Grimbergen de MMC op. Daarmee kon men een antwoord bieden op de mobiliteitsvragen van senioren en mensen met een beperking die in eerste instantie niet in aanmerking komen voor aangepast rolstoelvervoer. De MMC wil betere verplaatsingsmogelijkheden aanbieden aan mensen met een beperkte mobiliteit en een laag inkomen hebben. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement.

“We zijn dan ook verheugd dat in de loop van deze tien jaar de werking van de MMC aan bekendheid won en vele Grimbergenaren een beroep konden doen op deze dienstverlening.”, vertelt vertelt Katty Stas van de vzw Eigen Thuis. De MMC werd ondertussen ook lid van Taxistop.

Vandaag wordt de MMC nog steeds gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers, met zowel de dispatchers voor de organisatie van de ritaanvragen als chauffeurs. Dag in dag uit staan 14 vrijwilligers klaar om met hun eigen wagen inwoners van Grimbergen, met een mobiliteitsvraag, te vervoeren Vandaag kan men zelfs nog beroep doen op twee chauffeurs die sinds dag één rijden voor het MMC Grimbergen. Sinds vorig jaar staat de vzw Eigen Thuis in voor de administratieve ondersteuning. Ook het OCMW waardeert deze mooie werking en zorgt jaarlijks, sinds de opstart, voor een financiële ondersteuning.

In 2019 waren 192 inwoners van Grimbergen lid van het MMC Grimbergen. Zij vroegen in 2019 liefst 1.730 ritten aan. In totaal werden er 55.843 kilometers gereden door onze 14 chauffeurs.

Wie wil meewerken als vrijwilliger contact opnemen met Katty Stas via info@eigenthuis.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise