Krëfel zamelt meer dan 485 ton oude toestellen in tijdens landelijke inzamelactie

Elekroketen Krëfel, met hoofdzetel in Humbeek, heeft dit jaar 25% meer oude elektrotoestellen opgehaald tijdens haar landelijke inzamelactie ‘Big Collecte’ die plaatsvond van 28 september tot 31 oktober.

Deze inzamelactie had tot doel oude apparaten een tweede leven te geven en het grote publiek bewust te maken van een meer verantwoorde consumptie. De lockdown was voor veel Belgen het moment om hun kasten op te ruimen. Gemiddeld heeft elke Belg, volgens cijfers van Recupel, 11 ongebruikte elekrotoestellen in huis. Met deze actie werden ze aangemoedigd om hun oude apparaten, al dan niet aangekocht bij Krëfel, binnen te brengen en ze zo een tweede leven te geven. Big Collecte was een samenwerking met Recupel, Recoll, Renewi en Bebat.

Krëfel haalde 25% meer op vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de categorieën TV’s en monitoren en klein elektro is de ophaling zelfs verdubbeld. De cijfers: groot elektro (zonder cooling): 320 ton; Cooling : 111 ton; TV’s en monitoren : 18 ton; Klein elektro : 36 ton; Lampen, batterijen inktpatronen : 1228 kg

Frédéric Berghmans, communicatiedirecteur bij Krëfel: “We zijn heel blij met deze resultaten. De actie heeft duidelijk gewerkt en zullen ze zeker herhalen volgend jaar. Dankzij deze actie en de ruime deelname van de Belgen hebben wij ons, naast het recyclageaspect, geëngageerd om 1 boom te planten per 40kg die werd opgehaald. Zo kunnen we ook de Gemeente Zemst blij maken die in verschillende straten bomen kan aanplanten. En de NGO Graine de Vie waar we mee samenwerken zal een Krëfel boomkwekerij opstarten en meer dan 12.000 bomen planten in Madagaskar, wat overeenkomt met een reductie van 1.200 ton aan CO2 uitstoot.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise