Beiaardlente brengt verschillende concerten in Grimbergen

De lente is in het land, en dus is de beiaard weer regelmatig te horen. Dit voorjaar organiseren de Beiaardvrienden Grimbergen, in samenwerking met de Gemeente Grimbergen, opnieuw een aantal evenementen die de moeite waard zijn.

Op 17 mei om 16.30 uur kan je genieten van een concert in samenwerking met de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn in Mechelen. Twee jonge getalenteerde beiaardiers krijgen de kans om een volwaardig concert te spelen. Voor deze gelegenheid wordt de abdijtuin als luisterplaats opengesteld.

Op Hemelvaart (21 mei om 16.30 uur) en Pinksteren (31 mei om 16.30 uur) zijn er concerten voorzien van respectievelijk Twan Bearda en Ayako van der Poorten

Op 21 juni wordt de “Dag van de Beiaard” gevierd. Beiaardier Frank Steijns en mezzosopraan Madieke Marjon brengen om 16.30 uur een programma op hoog niveau.

Verder zijn er deze zomer de traditionele beiaardconcerten op vrijdagavond om 20 uur. De Beiaardvrienden Grimbergen hebben weer een mooie lijst concerten kunnen samenstellen met beiaardiers uit binnen- en buitenland. Daarnaast bent u natuurlijk altijd welkom bij de recitals op zondagmiddag om 16.30 uur.

Programma’s van de concerten zijn steeds gratis verkrijgbaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise