Politie betrapt jongeren in Lintbos en op Ter Wilgen: “Grove overtreding van het samenscholingsverbod”

De politie van Grimbergen heeft woensdag tijdens één van de dagelijkse corona-patrouilles, vijf minderjarigen aangetroffen die bij elkaar zaten in het Lintbos. Donderdag herhaalde hetzelfde zich op sportcomplex Ter Wilgen. “Een grove overtreding van het samenscholingsverbod”, laat de politie weten.

Bovendien bleek dat er maar één Grimbergenaar bij was en de andere jongeren uit Meise en Londerzeel kwamen. “De hele corona-dreiging deert je niet en ook het bedrag van 250 euro laat je koud? Wij doen voort!”, klinkt het vastberaden.

Gisteren werden dan weer vijf jongeren- zelfs niet woonachtig in Grimbergen – beboet die kwamen voetballen op Ter Wilgen. “Dit zijn vijf overtredingen inzake het samenscholingsverbod en vijf overtredingen wegens het niet naleven van het verplaatsingsverbod”, aldus de politie.

Op paaszondag schreef de Grimbergse politie ook al 22 pv’s uit voor het niet-naleven van de coronamaatregelen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise