Terrein met verlaten woning lijkt wel oorlogsgebied

Een terrein met een verlaten woning op de Van Akenstraat lijkt wel een oorlogszone. Een gigantische hoop puin en vuil komt je er werkelijk tegemoet.

Het pand staat sinds 1,5 jaar leeg nadat de bejaarde bewoners zijn overleden. Die verzamelden op hun oude dag heel wat bij elkaar en dat is tot op vandaag dus nog altijd niet opgeruimd.

Er zijn wel drie zonen maar die lijken zich maar weinig van de situatie aan te trekken. Er werd al eens een kleine aanzet gegeven tot een grote opkuis maar verder dan twee gevulde containers is men nog niet gekomen.

Tot frustratie van de buren. De rechtstreeks aangrenzende buurvrouw zit met de handen in het haar. Zij moet al heel lang uitkijken op een vuilnisbelt. Ook de intussen immense sparren zorgen voor heel wat problemen en ze klaagt ook over ongedierte zoals muizen. Zij hoopt toch met een van de zonen toch een overeenkomst te vinden zonder er advocaten bij te moeten halen. Ze vindt ook dat de gemeente al lang had moeten ingrijpen.

Blijkbaar zouden er ‘s nachts ook ‘schattenjagers’ de openstaande eigendom binnendringen met zaklampen op zoek naar waardevolle spullen wat uiteraard ook allesbehalve een veilig gevoel geeft.

Buurman Lieven maakt zich sterk dat er een oplossing in het verschiet is. De oude woning zou op termijn helemaal platgegooid worden en de gronden zouden verkaveld worden.

Schepen van Wonen Bart Laeremans (Vernieuwing) gaat zich zelf vergewissen van de situatie. “Als mijn diensten deze situatie bevestigen zal de eigendom op het verwaarlozingsregister gezet worden. Het tarief daarvan is begin dit jaar verhoogd van 1.250 naar 2.000 euro net omdat we met dit soort toestanden komaf willen maken. Daar komt vervolgens elk jaar nog eens 500 euro bij als er niks gebeurt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise