Humbeek Plage brengt vakantiesfeer naar Westvaartdijk

 

Humbeek Plage staat alweer voor de deur. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus wordt de Westvaartdijk langs het kanaal voor de negende keer omgetoverd tot een exotisch vakantieparadijs met tonnen zand, een beachbar met zomerse cocktails en zwoele muziek.

Op beide dagen kan jong en oud er terecht voor tal van activiteiten, telkens van 11 uur ‘s morgens tot 22 uur’s avonds. Doorlopend kan je er proeven van een mojito of streekbiertje. Ook de hongerige badgasten worden niet vergeten: er zijn tal van lekkere hapjes, verzorgd door een traiteur.

Ook de kids kunnen zich volop uitleven dankzij de kinderanimatie en springkastelen. Ook dit jaar zal er een echte ‘adventure run’ op het terrein geplaatst worden. Dit opblaasbaar hindernissenparcours van 60 meter zal het doorzettingsvermogen van zowel groot als klein op de proef stellen.

Om 12 uur start het petanquetornooi dat elk jaar garant staat voor spanning en puur spelplezier. Vanaf 14 uur kunnen de kids zich uitleven op Lalaaland, een dans- en doefestival voor en door kinderen. Dankzij de diverse spelletjes, glitter tattoos, muziek, dans en animatie zullen de jongeren zich zeker niet vervelen.

Vervolgens brengt Exit 11 vanaf 18 uur de ‘plage’ in beweging met hun loungeset. Op zondag is er van 11 uur tot 12 uur een intensieve ochtendworkout voorzien met professionele begeleiders van een fitnesscentrum. Iedereen kan en mag gratis deel nemen.

Vanaf de middag kunnen er ook nu weer lekkere tapas geproefd worden en is er ook weer voldoende kinderanimatie voorzien want vanaf 14 uur komt clown Benjamin en zijn assistente langs. Om 17 uur tenslotte zal het straatorkest ‘Mariachi Sabor a México’ de temperatuur op de plage nog doen stijgen met het beste van de Mexicaanse muziek.

Naar jaarlijkse traditie schenkt Humbeek Plage ook dit jaar het merendeel van de opbrengst aan een goed doel. Dit jaar werd gekozen om het initiatief ‘vzw Sjaloom Construct’ te ondersteunen. Deze vzw werd opgericht om de lokalen van de Chiro meisjes van Humbeek uit te breiden en te vernieuwen. www.humbeekplage.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise