Beiaardconcert gecombineerd met bierproeverij

De jaarlijkse ‘Dag van de Beiaard’ wordt op 16 juni gevierd. De Beiaardvrienden organiseren, in samenwerking met de gemeente, opnieuw een evenement om van te watertanden. Letterlijk, want het beiaardconcert wordt gecombineerd met een bierproeverij.

Speciaal voor deze gelegenheid komt de beiaardier van Oslo, Laura Marie Rueslåtten, naar Grimbergen om een concert te geven. De Noorse leidt, als gevolg van hersenschade, aan synesthesie. “Hierdoor wordt een zintuiglijke prikkel door meerdere zintuigen tegelijk ervaren”, legt voorzitter Kris Van Messem van de Beiaardvrienden uit. “Laura Marie ervaart bijvoorbeeld smaak niet enkel als zodanig, maar ook als muziek. Ze gebruikt deze ervaringen om haar publiek op een alternatieve manier van kunst te laten genieten. Wij stuurden haar enkele bieren van bij ons en zij stelde een programma samen aan de hand van de smaak. Tijdens het concert kunnen 50 luisteraars gratis deelnemen aan de proeverij. Gewoon komen luisteren kan uiteraard ook.”

Zowel het concert als de proeverij worden gratis aangeboden door de Beiaardvrienden. Wel is het aantal plaatsen voor de proeverij beperkt. Daarom wordt gevraagd om je aan te melden door een mail te sturen naar bells&beer@beiaardvriendengrimbergen.be.

Meer informatie: www.beiaardvriendengrimbergen.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise