Slechtvalken opnieuw aan het broeden

Het slechtvalkenpaar in de Grimbergse basiliektoren is er vroeg bij dit jaar. Het valkenwijfje heeft al twee eieren gelegd. “Dat is een week vroeger dan normaal”, zegt pastoor Johan Goossens. “We zien dat dit nog het geval is op een aantal plaatsen dus mogelijk zit die warme periode er voor iets tussen.”

Het is al voor het vierde jaar op rij dat er jong leven wordt verwacht hoog in de basiliek. De jongen van toen zijn intussen al een hele tijd uitgevlogen en hebben hun eigen stek voorzien.

“De broedperiode bedraagt 32 dagen. Tegen Pasen (21 april) verwachten we al volop leven.”Je kan de avonturen van de slechtvalken volgen via de Facebookpagina Slechtvalken in Grimbergen en binnenkort ook opnieuw via de livestream op de televisie aan het Kerkplein.

broedt nu al op vier eitjes. Zaterdag heeft het valkenwijfje nog een extra ei gelegd. Het is al voor het tweede jaar op rij dat er jong leven wordt verwacht hoog in de basiliek. De broedperiode bedraagt 32 dagen. De geboorte is voorzien rond Pasen. Je kan de avonturen van de slechtvalken volgen via de Facebookpagina Slechtvalken in Grimbergen of via de livestream op de televisie aan het Kerkplein.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise