Succesvolle samenaankoop voor meer natuur in tuin

 

Ook in de Brabantse Kouters was de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ georganiseerd door vzw Regionaal Landschap in samenwerking met de provincie meer dan geslaagd. 153 deelnemers uit de gemeenten Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst bestelden 7.020 stuks plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten, 246 hoogstambomen, 25 wilgenpoten, 59 bundels met wilgentakken en 43 klimplanten.

De regionale landschappen werken samen met de provincie Vlaams-Brabant en alle aangesloten gemeenten aan het behoud, het herstel en het versterken van natuur, landschap, erfgoed en streekidentiteit. Deze actie kadert in de provinciale ‘Leve de tuin’-campagne. Vanaf 1 september 2019 kunnen inwoners van de deelnemende gemeenten opnieuw plantgoed bestellen op www.behaagjetuin.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise