Verfoeide betonblokken in centrum verwijderd

 

De door vele inwoners en handelaars verfoeide blokkade van Grimbergen centrum is gisterenmiddag eindelijk opgeheven. Na schooltijd werden de betonblokken in de Prinsenstraat en ook in de Sint-Servaasstraat verwijderd. De Prinsenstraat wordt nu wel een stukje enkelrichting tussen de kiss&ride-zone en het gemeentehuis.

De handelaars in het historische centrum zijn tevreden dat ze opnieuw vlot bereikbaar zijn nu de eindejaarsperiode aanbreekt. “Wij denken dat het gemeentebestuur een goed evenwicht heeft gevonden tussen verkeersveiligheid, bereikbare winkels voor de klanten en een beheerste doorstroming van het verkeer”, zegt Patrick Hostenbch, voorzitter van de middenstandsraad.

Ward Cornelissen van de Handelaarsvereniging van de stationsbuurt is eveneens opgelucht. “Wij willen graag constructief verder samenwerken. Er staan nog enkele jaren van ingrijpende wegenwerken voor de deur. Wij hebben daaromtrent een aantal ideeën. We denken aan dynamische digitale borden die het ongewenst doorgaand verkeer ontraden maar tegelijk het lokale bestemmingsverkeer in goede banen leiden zodat handelaars en scholen goed bereikbaar blijven.”

De initiatiefnemers van de petitie-actie ‘Stop de Stilstand’ vinden ook dat de beslissing een stap in de goede richting is. Zij blijven wel bezorgd over andere afgesloten straten. Daarbij verwijzen ze onder meer naar de tractorsluis in de Hof ter Weerdestraat. “Er moeten toch slimmere maatregelen mogelijk zijn om het sluipverkeer te ontmoedigen.”

De betonblokken werden geplaatst om het sluipverkeer als gevolg van de werken op de Brusselsesteenweg uit het centrum te weren. Half januari wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise