Rosa is 'Senior van het jaar'

De 72-jarige Rosa Quintelier werd eind 2016 door de Grimbergse seniorenraad uitgeroepen tot ‘Senior van het jaar’, een eretitel voor wie zich als vrijwilliger verdienstelijk maakt ten overstaan van zijn medeburgers. Rosita was 25 jaar lang thuiswachter bij meestal zwaar zorgbehoevende mensen. Ze is nog steeds actief bij Topaz, een dagcentrum van het UZ Brussel dat ondersteuning biedt aan patiënten met een ongeneeslijke en levensbedreigende aandoening, en aan hun nabestaanden. Dat doet ze nu al bijna 19 jaar. Daarnaast gaat ze al meer dan 20 jaar elke vrijdag helpen in het oncologisch dagcentrum van het UZ Brussel.

Ook twee andere genomineerden, Maria Abbeloos en Gérald Bastin, werden gehuldigd.

De drie laureaten ontvingen elk een aquarel van de Grimbergse kunstschilder Yvo De Pauw met zichten van Grimbergse monumenten. Rosita kreeg nog een ruiker bloemen als toemaatje. De hulde werd afgesloten met een receptie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise