Nog jaar werken op drukke verkeersas

 

De grootscheepse herinrichtingswerken van de Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211) zijn hervat. In het voorjaar staan de afwerking van de riolering ter hoogte van de Maalbeek en het opbouwen van de weg in de verschillende delen van de Brusselsesteenweg centraal. De werken en de bijhorende omleidingen – die voor heel verkeershinder zorgen – zullen nog duren tot 2018.

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in juni 2016 met de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202). Daarbij wordt gewerkt in verschillende fasen. In fase 1 werkt de aannemer tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg en dat met de Lagesteenweg.

“Vanaf de Wolvertemsesteenweg (N211) tot aan de Maalbeek beklinkerde de aannemer in december de voetpaden en de parkeervakken”, legt AWV-woordvoerder Anton De Coster uit. “Die werken zijn klaar met uitzondering van een klein deel ter hoogte van de Van Akenstraat. De aannemer werkt dit deel in januari af, waarna dit voorjaar de rijweg volledig kan worden gefinaliseerd.”

In de zone tussen de Maalbeek en de Lagesteenweg werden de greppels, boordstenen, fundering en onderlaag in asfalt aangebracht. “Ter hoogte van de Maalbeek wordt er verder gewerkt aan de riolering. Deze maand verwijdert de aannemer de omleiding van de Maalbeek. Dit kan enkel gebeuren wanneer het beton van de duiker tegen dan voldoende is uitgehard. In februari legt de aannemer nog een laatste stuk van de riolering aan. Ten vroegste eind maart kan de aannemer starten met de wegopbouw boven de koker.”

Ook nog deze maand rondt Eandis de nutswerken af tussen tussen het kruispunt met de Lagesteenweg (exclusief kruispunt) en dat met Speelbroek (inclusief kruispunt).

Het verkeer kan in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan en de Wolvertemsesteenweg (N211). Fietsers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan, Merodestraat, Brusselsesteenweg, Lagesteenweg en Beiaardlaan. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om gebruik te maken van de A12 en de ring rond Brussel.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van de voortgang van het project kan zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief van Wegen en Verkeer via www.wegenenverkeer.be/grimbergen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise