Feestje voor 10 jaar Villa Rijckendael

Kinderopvang Villa Rijckendael bestaat 10 jaar en dat was een mooie gelegenheid om even terug te blikken op een succesverhaal.

Burgemeester Marleen Mertens herinnert zich hoe 3Wplus met een creatief voorstel kwam om Villa Rijckendael, een huis van de gemeente maar toen zonder bestemming, om te vormen tot opvang voor 0 tot 3- jarigen.

De afgelopen 10 jaar kreeg de villa een nieuw dak en nieuwe ramen. 3WPlus zorgde voor de facelift binnenin. En ook de buitenruimte werd veilig afgezet en voorzien van een speeltuig.

OCMW-voorzitter en Schepen van Welzijn Trui Olbrechts vertelde dat de vraag naar kinderopvang het aanbod in Grimbergen overstijgt. Grimbergen investeert al een aantal jaren fors in kinderopvang in de verschillende deelgemeenten maar er is nog veel werk aan de winkel. Daarom kocht het OCMW Grimbergen een pand aan in de Vandernootstraat in Strombeek-Bever. Na de renovatiewerken, die binnenkort starten, zullen daar op middellange termijn 25 extra plaatsen kinderopvang bijkomen.

Ook het “ Huis van het Kind “speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van gezinnen in Grimbergen. Dit huis biedt alle gezinnen met kinderen uit Grimbergen opvoedingsondersteuning aan. Zo zorgt Kind en Gezin voor een permanentie op vrijdag tussen 9 en 12u. De speel-o-theek waar iedereen speelgoed kan uitlenen, is binnenkort ook open op zaterdag.

Villa Rijckendael doet er nog minstens 10 jaar bij. De 6 begeleidsters en de verantwoordelijke werden voor de gelegenheid in de bloemen gezet en bedankt voor hun enthousiasme en inzet.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise