Herinrichting Brusselsesteenweg gestart

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202). Tot eind 2016 wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg (N211) en dat met de Lagesteenweg. De weg wordt dan ook afgesloten voor het verkeer.

Ook wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Merodestraat en dat met de Spaanse Lindebaan aan de kant richting Grimbergen. Hier wordt de rijstrook richting Grimbergen ingenomen om de werkzaamheden uit te voeren. Het verkeer van Grimbergen naar Brussel blijft wel mogelijk in dit deel van de Brusselsesteenweg.

Het verkeer kan in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan en de Wolvertemsesteenweg (N211). Fietsers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan, Merodestraat, Brusselsesteenweg, Lagesteenweg en Beiaardlaan.

Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om gebruik te maken van de A12 en de ring rond Brussel (R0).

Naast de start van de werken van Wegen en Verkeer hernemen Eandis, Infrax en De Watergroep op 1 juni ook de nutswerken. Zij verschuiven de aanleg van kabels en leidingen nu naar het gedeelte tussen de Merodestraat en de Spaanse Lindebaan.

Na het zomers bouwverlof doen ze hetzelfde tussen het kruispunt met de Merodestraat en dat met de Lagesteenweg. Daarna worden de huisaansluitingen op de nieuwe kabels en leidingen voorzien.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise