Buurtbewoners verontrust door woonwagenbewoners

De onaangekondigde komst van een groep woonwagenbewoners op het voetbalveld van Sporting Tange zorgt voor ongenoegen bij de buurtbewoners. “Wij stellen ons grote vragen naar veiligheid toe”, klinkt het ongerust.

“Het gaat over een twintigtal caravans met een 11 families, bestaande uit 35 oudere personen, die zich zonder toestemming gevestigd hebben op het voetbalveld van KS Tange aan de Sint-Annalaan”, legt burgemeester Hans Bonte uit.

De politie en de verantwoordelijke van de voetbalclub brachten samen het stadsbestuur op de hoogte. “Hierbij werd vastgesteld dat het manu militari verwijderen van de groep heel wat problemen met zich mee zou brengen. De groep is afkomstig uit Bretagne en behoort tot de koepel van de ‘gens du voyage’. Ze zijn blijkbaar afgezakt naar ons land om steun te geven aan een zwaar verbrande collega die voor zijn leven vecht in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek.”

Na overleg tussen het stadsbestuur, de voetbalclub en de verantwoordelijke van de woonwagenbewoners, werden in aanwezigheid van de politie duidelijke afspraken gemaakt.

“De groep mag op het voetbalveld blijven tot uiterlijk 10 juni en zal standgeld aan de voetbalclub betalen van 1.000 euro. Verder zal ze de voetbalclub vergoeden voor het gebruik van water en elektriciteit en voor eventuele schade aangebracht aan het voetbalveld.”

In de buurt is men er intussen niet gerust op. Wendy De Cooman woont op de Hanenveldlaan net over de grens met Grimbergen en kijkt uit op het veld.

“We willen niet iedereen over dezelfde kam scheren maar we stellen ons toch grote vragen naar veiligheid toe. Ook kan je je afvragen in welke staat het hier gaat achterblijven. Vanuit het buurtinformatienetwerk werd alvast opgeroepen om attent te zijn. Ik begrijp dat die mensen ergens moeten staan. Maar niet zomaar langs een voetbalveld vlakbij huizen en bedrijven.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise