EK-wedstrijden Rode Duivels op groot scherm

Grimbergen zal tijdens het EK opnieuw een groot scherm plaatsen op de parking aan het Prinsenbos om de matchen van de Rode Duivels tijdens het EK uit te zenden. Ook tijdens het wereldkampioenschap in 2014 stond er een groot scherm aan de Pastoor Woutersstraat.

“De wedstrijden van 2014 waren een groot succes”, zegt schepen van Feesten Kevin Vleminckx (Open Vld). “Zo’n 2.000 mensen waren er per match aanwezig in Grimbergen. Dat willen we dit jaar opnieuw voor elkaar krijgen.”

De gemeente voorziet het scherm en alles wat daarbij komt zien en laat de rest van de organisatie over aan de cafés en voetbal- of supportersclubs. “We schrijven de cafés aan die vorige keer deelnamen en ook alle voetbalclubs aangesloten bij de nationale voetbalbond.

Met dit initiatief willen we als bestuur meer leven brengen in het centrum, want dit evenement is veel meer dan voetbal alleen. Het brengt mensen samen, wat zeer belangrijk is in deze tijden”, besluit Vleminckx. Het zijn enkel de matchen waarin de Rode Duivels spelen die uitgezonden worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise