Ook particulieren kunnen lopen op atletiekpiste

Inwoners die willen trainen op de nieuwe atletiekpiste in Humbeek, kunnen zich vanaf nu een badge aanschaffen bij de gemeentelijke sportdienst.

De nieuwe atletiekpiste in de Nachtegaallaan in Humbeek is een 400 meter lange piste uit kunststof. Ze wordt druk gebruikt door Atletiekclub Grimbergen dat meer dan 200 leden telt. “Heel wat particulieren lieten ons echter weten dat ze ook geïnteresseerd zijn om op de piste te lopen en te joggen”, zegt sportschepen Louis De Smedt (Open Vld). “We hebben daarom beslist om ze ook voor hen open te stellen.”

De piste is wel enkel toegankelijk met een badge en die zijn nu verkrijgbaar bij de gemeentelijke sportdienst. Een badge is strikt persoonlijk en kost éénmalig 25 euro. Daarboven moet elke gebruiker ook jaarlijks 50 euro betalen om de piste te kunnen betreden.

“Door te werken met dit elektronisch registratiesysteem, kunnen we steeds nakijken wie wanneer gebruik maakt van de piste”, aldus nog De Smedt. De piste kan door de recreanten wel enkel gebruikt worden op momenten dat er geen trainingen of wedstrijden plaatsvinden.”

De piste, die gemaakt is uit schokabsorberend materiaal, kostte ongeveer 800.000 euro.

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise