Eerste Wijde Wereld Week

In oktober, tijdens de week van de fairtrade, vindt in Grimbergen de eerste Wijde Wereld Week (WWW) plaats. Deze eerste editie staat in het teken van voedselveiligheid en –zekerheid in de Andeslanden.

Op het programma staan muziek, lekker eten, literatuur en een debat. “Deze vernieuwde aanpak heeft als hoofddoel de Noord-Zuid-werking en de solidariteitsgedachte naar alle inwoners te verspreiden”, zegt schepen Eddie Boelens (Groen).

Het startschot wordt gegeven op zondag 5 oktober om 11 uur met een debat rond voedselveiligheid en – zekerheid in de foyer van het Cultuurcentrum Strombeek.

Liesbeth Walckiers gaat in gesprek met Lieve Vercauteren, directeur van Bioforum Vlaanderen en Chris Claes, strategisch adviseur van Vredeseilanden.

Het muziekcombo van de pop- en jazzafdeling Academie Grimbergen zorgt voor de muzikale omkadering. Het geheel wordt afgesloten met een feestelijke fairtrade receptie. De toegang is gratis.

De Wijde Wereld Week is een samenwerking van de GROG (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Grimbergen), het gemeentebestuur van Grimbergen en het Cultuurcentrum Strombeek/Grimbergen. Dit project kwam tot stand dankzij de financiële steun van de Vlaamse Overheid.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise