GPS-dieven weer aan het werk in Grimbergen

De politie van Grimbergen kreeg woensdagochtend verschillende meldingen binnen over voertuiginbraken. 

In de Noodbeekstraat parkeerde een bewoner zijn voertuig BMW op zijn oprit omstreeks 23 uur. Deze ochtend stelde hij vast dat een driehoekig passagiersruitje werd stukgeslagen. Er werd enkel een flesje parfum gestolen.

Ook in de onmiddellijke omgeving, in de Bieststraat, werd bij een BMW hetzelfde zijruitje ingeslagen om het portier te kunnen openen. De dieven braken de middenconsole open en gingen aan de haal met de ingebouwde GPS. Het dashboard werd daarbij volledig opengehaald en beschadigd.

Even verder in de Dahlialaan werd een handtas uit een geparkeerd voertuig gestolen. Het slachtoffer in kwestie liet haar voertuig voor korte tijd niet-slotvast achter omdat ze iets was vergeten in haar woning. Toen ze 5 minuten later terugkeerde, bleek haar handtas gestolen.

Een vierde inbraak deed zich voor in Humbeek: in de Kerkstraat werd de laadbak opengebroken van een bestelwagen waarbij de dieven aan de haal gingen met allerhande werkmateriaal.

De politie vraagt nogmaals om extra alert te zijn en de nodige voorzorgen te nemen.

  • Parkeer uw wagen bij voorkeur op een verlichte en niet afgelegen parkeerplaats, of beter nog in een garage.
  • Indien beschikbaar, activeer dan zeker het alarm van uw wagen.
  • Verwijder waardevolle voorwerpen en zichtbare GPS(-houders) uit de wagen.
  • Voorwerpen die (per uitzondering) toch in de wagen blijven liggen, kunnen bij voorkeur in een afgesloten koffer worden opgeborgen.
  • Verwittig onmiddellijk de politie bij het zien van verdachte personen of verdachte situaties. Dit kan op het nummer 101 of op ons rechtstreeks nummer 02-272.72.72.