42ste cross Prinsenbos lokt meer dan 900 deelnemers

Voor het tweede jaar op rij kon de veldloop in het Grimbergse Prinsenbos op de eerste zondag van 2014 meer dan 900 deelnemers lokken. De organisatie van Atletiekclub Grimbergen was dan ook opgetogen over de opkomst en het niveau van de wedstrijden.

Naast de veldloopklassieker op zondag werd als voorprogramma op zaterdag ook opnieuw een Interbankencross georganiseerd op de prachtomloop in hartje Grimbergen.

De atletiekclubs uit Dilbeek en Vilvoorde brachten tijdens deze 42ste editie de meeste deelnemers aan de start. Uit eigen rangen telde de organiserende club 82 atleten en had daarmee als derde club een stevige inbreng in het deelnemersaantal. In totaal stonden 910 atleten uit 61 clubs aan de startlijn.

Het hoofdprogramma op zondag was vooral buitenlands getint. Bij de vrouwen was de winst voor de Ethiopische Assifaw Messeret die Weinikelati Erezghi uit Eritrea en Sigrid Vanden Bempt van Daring Club Leuven voorafging.

De overwinning bij de mannen ging naar de Kenyaan Korir Evans Kipkoech, net voor Abdelhadi El Hachimi die aangesloten is bij RFC Luik en de Marokkaan Chakir Boujataoui. Ook de plaatselijke atleten deden hun duit in het zakje.

Sara Devriendt (Benjamin) en Ali Hamdi (Korte Cross) konden voor eigen volk hun cross winnen. Jasper Heistercamp (Miniem) en Laura Mariën (Scholier) waren goed voor zilver en brons.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise