Parlementslid en burgemeester in actie tegen geweld op vrouwen

Op vrijdag 8 november voert federaal parlementslid Sonja Becq uit Meise samen met burgemeester Marleen Mertens van Grimbergen, provinciaal voorzitster van Vrouw & Maatschappij Chris Verhaegen en andere lokale CD&V-vrouwen vanaf 7 uur actie aan het station van Vilvoorde tegen het geweld op vrouwen. Foto: de actie vorig jaar.

Met het uitdelen van een Wit Lintje wil Vrouw & Maatschappij de pendelaars sensibiliseren. Wie een Wit Lintje draagt zegt daarmee geen geweld te plegen en geweld ook niet oogluikend toe te laten of te verzwijgen. Op deze manier wil men iedereen overtuigen om seksueel geweld te doen stoppen.

De pendelaars ontvangen ook een flyer met beleidseisen tegen de straffeloosheid van seksueel geweld. De CD&V-vrouwen vragen een beter gebruik van bewijsmateriaal en DNA, een betere behandeling van slachtoffers en een strengere aanpak en betere opvolging van daders, onder andere door de oprichting van een strafmaatdatabank.