Broeders van Liefde nemen Den Diepen Boomgaard over

De Broeders van Liefde nemen de sociale werkplaats Den Diepen Boomgaard in Grimbergen over. Daarover is dinsdag een princiepsakkoord bereikt.

De voorbije jaren had de sociale werkplaats het financieel moeilijk. Ook de infrastructuur stelde meer en meer problemen.

De Broeders van Liefde bedongen wel dat de gemeente Grimbergen toestaat dat een lening die zij in 2012 verstrekte, wordt overgedragen naar een nieuwe vzw.

Die nieuwe vzw zal het kapitaal en de intresten terugbetalen door evenredige investeringen te doen aan het gebouw dat eigendom van de gemeente Grimbergen.

Voor de exploitatie van de sociale werkplaats wordt gerekend op een overname in het brede netwerk van de Broeders van Liefde. De komende weken wordt een aangepast ondernemingsplan afgewerkt.

Veertig arbeidsplaatsen

Den Diepen Boomgaard stelt zelf een twintigtal mensen tewerk in de sociale werkplaats, maar het biedt daarnaast ook een twintigtal arbeidsplaatsen aan personen die via het OCMW of het stelsel arbeidszorg komen.

In Den Diepen Boomgaard worden biologische groenten geteeld. Die worden te koop aangeboden in de winkel, en ook via groente- en fruitmanden beleverd in de ruime regio.

De Broeders van Liefde zijn in de regio Grimbergen al actief met de Psychiatrische Kliniek Sint-Alexius, het verwante Psychiatrische Verzorgingstehuis en initiatief Beschut Wonen De Raster.

De organisatie beheert in Vlaanderen en Brussel nog zes beschutte en/of sociale werkplaatsen.