Nieuwe fase Dorpsplein Sint-Martens-Bodegem

Vanaf maandag 21 september start in Sint-Martens-Bodegem een nieuwe fase in de heraanleg van het Dorpsplein en omgeving. Dat heeft gevolgen voor de verkeersmaatregelen.

Het kruispunt van de Bodegemstraat en de Schepdaalstraat en de Kerkberg is dan afgewerkt en wordt terug opengesteld. Het tijdelijke eenrichtingsverkeer in delen van de Sint-Martinusstraat en de Wolsemstraat wordt opgeheven. Het vast Ă©Ă©nrichtingsverkeer in de Kerkberg en de Sint-Martinusstraat ter hoogte van Klavertje Vier wordt terug van kracht.

Meteen wordt ook begonnen aan fase 2B van de werken. Daarbij wordt het kruispunt van de Bodegemstraat met de Molenstraat onder handen genomen. De riolering en nutsleidingen worden aangepakt en het wegdek wordt meteen ook volledig vernieuwd. Doorgaand verkeer kan de buurt beter vermijden. De omleiding voor de lijnbussen blijft behouden.

Als alles volgens plan verloopt, is deze fase eind december achter de rug. Dan wordt begonnen met de heraanleg van het Dorpsplein zelf en zal de verkeershinder grotendeels voorbij zijn.

(foto: gemeente Dilbeek)

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!