Dilbeek beloont fietsende leerlingen

Een volledige klas van de Don Bosco Broederschool in Groot-Bijgaarden werd maandag uitgerust met een kwaliteits-fietshelm. De gemeente Dilbeek wil op deze manier de leerlingen bedanken voor hun inzet tijdens de nationale campagne ‘Mijn Korte Ritten’.

De hele maand juni werd aangezet tot minder autogebruik en meer functioneel fietsen en stappen. Aan deze mobiliteitscampagne namen 808 Dilbekenaren deel. In totaal werd zo bijna 4 ton CO2 uitgespaard. Hiermee is Dilbeek al mooi op weg om de CO2-uitstoot met 20 procent te verminderen tegen 2020, zoals ook het Burgemeestersconvenant voorschrijft.

De gemeente had enkele Dilbeekse lagere scholen uitgedaagd en beloofde de actiefste klas te belonen met fietshelmen. Drie scholen namen de uitdaging aan: De Kriebel, De Klimop en De Broederschool. Het eerste leerjaar van De Broederschool behaalde het beste resultaat: per leerling kwam deze klas gemiddeld 16 dagen van de 20 zonder auto naar school.

De volledige klas werd daarom uitgenodigd op het gemeentehuis om hun fietshelmen en de felicitaties van burgemeester en schepenen in ontvangst te nemen.