Pajotse studenten terug van stage uit Dalton

Drie Pajotse studenten van de HUB, die vier maand op stage gingen naar het Amerikaanse Dalton State College, zijn terug thuis.

Vier jaar geleden werd er dank zij het Dilbeekse jumelagecomité, met ereburgemeester-dokter Jef Valkeniers als grote trekker, in Dalton – een zustergemeente van Dilbeek in de staat Amerikaanse Georgia – een samenwerkingsakkoord afgesloten tussen het Dalton State College en de Vlaamse Brusselse Hogeschool, verbonden aan de KUL en met een afdeling in Dilbeek.

Al voor het derde jaar op rij stuurde de HUB enkele studenten naar Dalton voor een stage van vier maanden naar Dalton, op 120 km van Atlanta.

Dank zij dit akkoord moeten ze er geen inschrijvingsgeld betalen – normaal 4.500 euro – en worden ze gelogeerd in de studentenkwartieren van de’ College’.

Zoals de twee vorige jaren waren ook deze drie studenten, die zojuist terugkwamen, zeer enthousiast over hun verblijf.

Maud Swalens uit Sint-Genesius-Rode gaat volgend jaar terug voor een gans jaar om er nog een extra bachelordiploma te behalen.

Ook Matthias Brems uit Ternat gaat volgend jaar terug voor een professioneel bachelordiploma Logistiek aan de HUB.

Olivier Breuls uit Dilbeek kreeg in de VS intussen een jobaanbieding  bij de firma Balta – met Belgische roots – en overweegt om de job te aanvaarden.

Ze hadden er tal van interessante uitstappen en werden er zeer gastvrij onthaald. Alle drie zijn ze van oordeel dat ze ginder gerust zouden kunnen wonen.

Op de foto (vlnr): Matthias Brems, Maud Swalens, dokter Jef Valkeniers, Stefaan Debrabandere – die bij de HUB instaat voor de buitenlandse stages – en Olivier Breuls.