Over vier sporen naar Brussel

Op woensdag 28 november kwam eerste minister Charles Michel zelf de vernieuwde spoorverbinding tussen Denderleeuw en Anderlecht inhuldigen. De werken voor het ontdubbelen van de spoorverbinding duurden ongeveer acht jaar en vormden één van de grootste bouwwerven van het land.

Het traject is 15 km lang. Infrabel investeerde zo’n slordige 540 miljoen euro. Maar vanaf vorige zondag beschikt de NMBS dus over vier spoorlijnen zodat de capaciteit aanzienlijk kan verhoogd worden en de doorstroming wordt vergroot.

Buurtbewoners waren misnoegd omdat zij – die bijna tien jaar lang hadden geleden onder de werken – niet waren uitgenodigd voor het plechtig moment in Sint-Katharina-Lombeek. Infrabel reageerde prompt door de buurtbewoners toch uit te nodigen om een kijkje te komen nemen. Maar de meeste buurtbewoners lieten die uitnodiging aan zich voorbij gaan.

Topartikels bij Goeiedag.be