Nieuw schepencollege Denderleeuw verdeelt bevoegdheden

Binnen het nieuwe schepencollege van Denderleeuw werden de bevoegdheden verdeeld.

Burgemeester Alberic Sergooris (CD&V) neemt de bevoegdheden Bevolking, Erediensten, Personeel, Integrale veiligheid, Toerisme en Tewerkstelling op zich.

Eerste schepen Jo Fonck (SP.A-Open) is bevoegd voor Onderwijs en kinderopvang, Burgerlijke stand en begraafplaatsen, Huisvesting en Lokale Economie.

De beleidsdomeinen van schepen Jan De Nul (CD&V) zijn Openbare werken, Mobiliteit, Patrimonium en erfgoed, Groenbeleid en Feestelijkheden.

Schepen Yves De Smet (SP.A-Open) legt zich toe op Ruimtelijke Ordening, Sport en Dierenwelzijn.

Schepen Sofie Renders (CD&V) is bevoegd voor Jeugd, Financiën, Milieu en Duurzaamheid.

Cultuur en bibliotheek, Integratie en gelijke kansenbeleid, Communicatie en ICT gaan naar schepen JĂŒrgen Ruysseveldt (SP.A-Open).

Ook OCMW-voorzitter Lieven Vernaillen (SP.A-Open) zetelt in het schepencollege. Hij zal zich toeleggen op Sociale Zaken, Senioren en Sociale fraudebestrijding.

Oppositiefractie Vlaams Belang laat al meteen opmerken dat de bevoegdheid ‘Vlaamse aangelegenheden’ werd geschrapt, zoals het op de gemeenteraad al voorspelde.

“Een duidelijk signaal naar de toekomst toe. De bescherming van het Vlaamse karakter van onze gemeente is voor dit linkse schepencollege helemaal geen prioriteit. Wat zal het volgende zijn? De schrapping van het Vlaams manifest waarin gevraagd wordt om zoveel mogelijk het Nederlands te gebruiken?”, reageert Kristof Slagmulder.

De vraag van Groen Denderleeuw om ook te voorzien in een schepen voor dierenwelzijn werd dan weer wel verhoord.

(Foto: Willy D’Hoe)