Drugsbende opgerold in Ninove

Bij een actie tegen een bende die op grote schaal heroïne en andere drugs verkocht in de omgeving van Ninove, werden de voorbije weken vijf personen aangehouden.

Dat meldt de afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen. Vijf verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

De verdachten waren al sinds vorig jaar actief in Ninove, zegt het parket. ‘De dadergroep was goed georganiseerd en beschikte over tal van afnemers, niet enkel van Ninove, maar ook van de regio Geraardsbergen en Denderleeuw. De protagonisten gingen zich op regelmatige basis in Brussel en Antwerpen bevoorraden.’

De politie voerde in totaal zeven huiszoekingen uit en pakte twaalf personen op. Negen verdachten werden voorgeleid en vijf ervan aangehouden. De overige vier verdachten werden vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

‘Uit het onderzoek is tevens gebleken dat de dadergroep gebruik maakte van diverse voertuigen om hun handel in verdovende middelen te kunnen voeren. Daarom werden de voertuigen van de verdachten in beslag genomen. Bij de uitvoering van de verschillende huiszoekingen troffen de speurders divers bewijsmateriaal aan: onder andere heroïne, cash geld en precisieweegschalen’, aldus het parket.