VIDEO: Politieke malaise Denderleeuw leidt tot belastingprotest

De politieke malaise in Denderleeuw lijkt nu ook een golf van ‘publieke ongehoorzaamheid’ te veroorzaken.

Kristof Slagmulder, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang, zette die gisteren in gang met een tweet en een foto van zijn verscheurde belastingbrief. ‘Gemeentebelastingen Denderleeuw: deze morgen ontvangen, nu reeds in de vuilnisbak’, luidde het.

Hij weigert naar eigen zeggen te betalen aan een gemeente die niet werkt zoals het hoort.

Andere inwoners van Denderleeuw begonnen spontaan ook foto’s te maken van een verscheurde brief, al stelde Slagmulder onmiddellijk dat dit niet zijn bedoeling was.

Inmiddels loopt het aantal volgers van deze actie echter al in de tientallen. Slagmulder blijft achter zijn actie staan. Hij verwacht dat er eerst wel een rappel tot betaling zal volgen. ‘Ik zal bekijken hoe de politieke situatie in Denderleeuw op dat moment is en dan mijn standpunt bepalen’, zegt hij.

Inmiddels belooft het woensdagavond alweer een woelige gemeenteraad (tweede oproep) te worden in Denderleeuw. Verschillende Denderleeuwenaars, scholen, jeugdbewegingen en brandweerlui kondigden al aan aanwezig te zijn.

Intussen laat ook de raad van Lokale Economie weten dat ze mee zal komen protesteren tijdens de gemeenteraad.

Zij vreest dat ze dit jaar geen beroep zal kunnen doen op de gemeentelijke toelage voor het organiseren van verschillende activiteiten.