N-VA Denderleeuw vraagt schorsing advocaat-besluit

De N-VA van Denderleeuw heeft vandaag bij de Oost-Vlaamse gouverneur Briers de schorsing gevraagd van het gemeenteraadsbesluit om een advocaat aan te duiden met het oog op de behandeling van de lopende procedure van structurele onbestuurbaarheid.

Dit besluit werd op de gemeenteraadszitting van 9 februari 2015 goedgekeurd door CD&V, SP.A-Open en onafhankelijk raadslid Marleen Buydens.

‘Deze partijen willen op kosten van de Denderleeuwse belastingbetaler een advocaat aanstellen om hun politieke spelletjes verder te kunnen spelen’, zegt fractieleider Davy Scherlippens (N-VA).

‘Bovendien proberen ze hiermee verder de onbestuurbaarheid in scène te zetten. Dit in schril contrast met N-VA die steeds haar advocaat uit eigen zak betaald.’

Scherlippens had tijdens de bewuste zitting al vragen bij de wettelijkheid van deze beslissing, zoals het feit dat men geen aanbesteding had uitgeschreven. Jo Fonck (SP.A) beriep zich op ‘hoogdringendheid’. Ook schepen van Financiën Sofie Renders (CD&V) zag geen graten in de aanstelling van de advocaat.

‘Na raadpleging en overleg met specialisten is N-VA Denderleeuw gesterkt in haar overtuiging dat de gemeenteraad een onwettige beslissing nam. Wij willen vermijden dat de belastingbetaler opdraait voor de politieke crisis in Denderleeuw’, besluit Scherlippens.