Raadkamer bevestigt aanhouding truckchauffeur (+ video)

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder uit Luik die vrijdag het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte, blijft in de cel.

Dat besliste de raadkamer in Dendermonde deze ochtend.

an van de steen aalst advocaat 1Zijn advocaat Ann Van de Steen (foto), die ook bekend is als schepen in het stadsbestuur van Aalst, had aan de raadkamer gevraagd om haar cliënt voorwaardelijk vrij te laten onder elektronisch toezicht.

‘De raadkamer vindt dat het nog te vroeg is om hem vrij te laten. Hij is enorm aangedaan maar zijn drama is te verwaarlozen met het drama dat de slachtoffers meemaken.’

Volgens de verdediging speelt ook de grote media-aandacht voor het ongeval een rol. ‘De (maatschappelijke) beroering is één van de grootste argumenten om hem in de gevangenis te houden.’

De verdediging gaat vermoedelijk in beroep. In dat geval verschijnt de man binnen twee weken voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.

Het parket wacht nog op de resultaten van het toxicologisch onderzoek en op de definitieve vaststellingen van de verkeersdeskundige over de snelheid van de vrachtwagen.

Bij het ongeval op de expresweg N45 in Denderleeuw reed een vrachtwagen in op zeven voertuigen die voor het rode licht stonden. Een moeder en haar twee tienerkinderen kwamen om het leven en er vielen ook tien gewonden.

De man legde onmiddellijk na het ongeval een positieve speekseltest af. Hij gaf toe dat hij enkele dagen voordien hasj had gerookt, maar ontkende dat hij onder invloed was op het moment van het ongeval. Volgens zijn verklaring was hij afgeleid omdat hij zijn gps aan het instellen was.