Collectorwerken Wildebeek Welle midden maart klaar

Als alles meezit, zijn de grootschalige collectorwerken in de Wildebeek en het centrum van Welle midden maart achter de rug.

‘Na vele maanden van werkzaamheden in het dorp kunnen we de Wellenaren eindelijk goed nieuws brengen’,  zegt schepen van Openbare Werken Jan De Nul (CD&V).

‘In de Wildebeekstraat werd de asfaltonderlaag al gegoten en is er sinds dinsdag terug doorgaand verkeer mogelijk, twee weken vroeger dan voorzien.’

‘Begin maart wordt in de verschillende straten telkens gedurende een dag de definitieve asfaltlaag gegoten. Daarna resten enkel nog herstellingswerken aan betonvakken in een deel van de Wildebeekstraat.’

‘Doorgaand verkeer blijft mogelijk door de plaatsing van mobiele verkeerslichten’, somt De Nul de laatste loodjes van de werken op.

Stand van zaken

Op donderdag 6 maart wordt de definitieve asfaltlaag gegoten in de Broekstraat vanaf het kruispunt Open Veldstraat tot het kruispunt Kerkstraat.

Hiervoor wordt een omleiding van één dag voorzien via de Kapellestraat. Het verkeer van de Kerkstraat wordt omgeleid via de Regentiestraat – Langestraat – Kattestraat.

Op vrijdag 7 maart krijgen de Kapellestraat, Marktweg en Kerkveldstraat ook hun definitieve asfaltlaag. Daags na deze werken zal hier terug doorgaand verkeer mogelijk zijn.

Als laatste krijgen de Beekstraat en Wildebeekstraat hun toplaag. Deze werken zijn voorzien op maandag 10 maart.

Dan geldt gedurende een dag de omleiding via de Korte Broekstraat voor wie Welle binnenrijdt. Wie Welle verlaat, rijdt via de Abeelstraat.

De definitieve asfaltlaag kan wel worden gegoten bij droog weer en minimum 10 graden. De planning van de werken is dus onder voorbehoud.

Betonvakken Korte Broekstraat

Na de asfalteringswerken in de Wildebeekstraat wordt gestart worden met de herstellingswerken aan de betonvakken ter hoogte van de Korte Broekstraat.

Het uitharden van de beton duurt een drietal weken. De rijvakken worden beurtelings hersteld waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft met tijdelijke verkeerslichten.

Op de gemeentelijke website vindt u in de nieuwsrubriek een plannetje van al deze wegomleggingen.

(Foto: gemeente Denderleeuw)