IKSO Denderleeuw verrast met fietspool

IKSO Denderleeuw biedt vanaf dit schooljaar een fietspool aan de leerlingen die in Liedekerke wonen. Ze kunnen ‘s morgens samen met leerkrachten van Liedekerke naar Denderleeuw fietsen. De vertrekpunten zijn het gemeentehuis van Liedekerke, de school De Boomgaard en de Colruyt.

Momenteel verzamelt al een 20-tal leerlingen elke morgen om 8 uur om veilig naar school te fietsen. De leerkrachten tonen de hele maand september de weg.

Het project sluit aan bij het jaarthema van de school: ‘IKSO …. Voor een veilige toekomst’. Naast veiligheid zet de school op deze manier ook in op duurzaamheid en gezondheid. Door het succes van de formule denkt IKSO eraan de fietspool volgend schooljaar uit te breiden naar andere omringende gemeenten.

Foto’s: Jacky Delcour

2013-09-17 Fietspoel.2a