Nieuwe infoborden vestigen aandacht op spelende kinderen

De komende dagen duiken in Asse nieuwe infoborden op langs de kant van de weg. Die moeten de aandacht vestigen op spelende kinderen. Ze zullen vooral geplaatst worden aan speelterreinen en andere plekken waar kinderen spelen.

De gemeente Asse haalde recent het label ‘kind- en jeugdvriendelijke gemeente’ binnen. Tijdens het traject tot kindvriendelijke gemeente, gaven heel wat kinderen aan zich niet altijd veilig te voelen op weg naar een speelterrein in Asse. Daarom zet het gemeentebestuur nu sterk in op het creëren van een veilige en fijne leefomgeving voor kinderen en jongeren en op een positieve manier extra aandacht te vestigen op veilig verkeer rond speelterreinen en alle speelstraten.

“We ontwierpen een infobord met de bij kinderen heel gekende figuren uit onze buitenspeelkaart. Deze figuren koppelen we aan de positieve en duidelijke slogan ‘Graag traag’. Zo vestigen we de aandacht op verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in de omgeving van alle speelterreinen in Asse”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Om het signaal krachtig te houden, zullen de nieuwe borden enkel geplaatst worden in de buurt van een speelterrein, aan toegangswegen naar achterliggende wijken en op plekken waar meer aandacht van weggebruikers nodig is.

Bij speelstraten blijft de gekende signalisatie behouden, maar gaan banners wel extra benadrukken dat kinderen er op de weg spelen. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk