Speel-o-theek verhuist naar de bib van Asse

Assenaren kunnen speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar lenen in de Speel-o-theek, een bibliotheek voor speelgoed. Tot einde oktober bevindt de Speel-o-theek zich in de Bergestraat in Asse. Daarna verhuist het initiatief naar de bibliotheken van Asse en Zellik.

Het gebouw in de Bergestraat is in slechte staat, dus werd er al een tijdje uitgekeken naar een nieuwe locatie voor de Speel-o-theek. Vanaf november kan men vaker en flexibeler materiaal lenen in beide bibliotheken.

Vanaf 3 november kan je in de bib van Asse gezelschapsspelletjes en smartgames lenen. Vanaf januari kan men ook in het filiaal van Zellik terecht voor klein spelmateriaal. Bij de opening van de nieuwe vrijetijdssite ’t Gezel,in het najaar van 2024 in Zellik, krijgt een deel van de Speel-o-theek onderdak in de nieuwe bib en wordt opnieuw voor een volwaardig aanbod gezorgd. De gezelschapsspellen blijven steeds beschikbaar in de bib van Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk