Dorpsfeesten moeten Relegem opnieuw in vuur en vlam zetten

De organisatoren van de Relegemse Dorpsfeesten hebben opnieuw een programma om van te smullen in elkaar gestoken. In het weekend van 16, 17, 18 en 19 juni moeten onder meer Bram & Lennert, Garry Hagger en Sergio zorgen dat het dak van de feesttent vliegt.

Relegem is normaal een rustig dorpje waar menig pendelaar soms (te) snel doorheen rijdt. Maar in het weekend van 16, 17, 18 en 19 juni willen de organisatoren van de Relegemse Dorpsfeesten nu al voor de twaalfde editie voor wat ambiance zorgen. Daarvoor hebben ze een leuk en gevarieerd programma samengesteld.

Op vrijdag 16 juni zijn de benen bij iedereen nog fris voor de loopwedstrijd. Vanaf 18.30 uur kunnen kinderen en volwassenen deelnemen aan loopwedstrijden over een afstand van 250 meter tot vijftien kilometer. Wie niet meer in conditie is, kan deelnemen aan de kaartavond met whist en belote. Sfeermakers Bram & Lennert sluiten de eerste avond vanaf 22.30 uur af met een gratis concert in de tent.

Op zaterdag volgt het meetschieten vanaf 13.30 uur. ‘s Avonds zijn er in de tent vanaf 20.30 uur verschillende optredens. Zo worden Udo, Garry Hagger, Sergio en Get Ready verwacht. Tickets aan de kassa kosten 20 euro. Zondag start de familiedag met een luxe-ontbijt en een eucharistieviering. Nadien verzamelen heel wat tractoren in Relegem voor een rondrit en tentoonstelling. Voor families is er doorlopend een kindershow, wandelzoektocht en barbecue. Wie nog wat jus in de benen heeft, kan zich wagen aan de 1.000 van Relegem, een wielertijdrit voor alle leeftijden, georganiseerd door het Relegem Cycling Team.

Maandag mogen de senioren vanaf 14 uur in de tent uit de bol gaan voor hun seniorennamiddag. Met een koffie en een stuk taart kunnen ze genieten van een optreden van de Amigo’s. Zij worden afgelost door dj Soundmixer. 

Uiteraard zal de kermis gedurende het hele weekend open zijn. Een groot deel van de Dorpsstraat in Relegem zal tijdens het weekend afgesloten worden voor alle verkeer. “We zijn toe aan onze twaalfde editie en de tien leden van het organisatiecomité kijken er al enorm naar uit”, zegt voorzitter Luc Van de Gucht. “Heel het weekend lang kunnen we rekenen op een honderdtwintigtal vrijwilligers. Hen willen we uiteraard allemaal bedanken met een feest in oktober. Alle informatie en tickets voor de Dorpsfeesten kan je nog eens nalezen op onze website www.relegemsedorpsfeesten.be.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk