Leerlingen GBS Sleutelbos bouwen bruggen met andere scholen en stellen kunstwerkjes tentoon in het CC Asse

Nog tot en met vrijdagnamiddag kon je in de foyer van het CC Asse de kunstwerkjes bewonderen van de leerlingen van GBS Sleutelbos Walfergem. De leerlingen van het eerste leerjaar maakten bruggen en schreven samen met andere scholen een verhaal.

Het CC Asse is normaal de plek waar je professionele kunstenaars aan het werk kan zien maar dat was deze week toch een beetje anders. Tot en met vrijdagnamiddag kon je er in de foyer gaan kijken naar de kunstwerkjes van de leerlingen van het eerste leerjaar van GBS Sleutelbos Walfergem.

“Ons project en jaarthema dit schooljaar is ‘bruggen bouwen’ en daarin gaan we op zoek naar partners waarmee we kunnen samenwerken zoals het Huis van het Kind, de bib of het CC Asse”, zegt Harald Willems, waarnemend directeur van GBS Sleutelbos. “En dus leek het ons leuk dat de kinderen van het eerste leerjaar hun zelfgeknutselde werkjes, namelijk bruggen, hier in het CC tentoon stelden.”

Geheel in de stijl van het thema probeerde de school alle kinderen bij dit project te betrekken. Zo zorgde het derde leerjaar samen met muzikant Johan Waegeman voor een muzikale opening van de tentoonstelling. Het vierde leerjaar schreef dan weer mee aan een soort van kettingverhaal. “Onze leerlingen schreven het eerste hoofdstuk van het verhaal en zo ging het naar een andere gemeenteschool die dan het volgende hoofdstuk schreven. Nu hangen de eerste drie hoofdstukken hier op tijdens de tentoonstelling en tegen het einde van het schooljaar zou het hele verhaal klaar moeten zijn”, vertelt Harald Willems.

Het verhaal gaat over twee dieren die op aparte eilanden wonen maar elkaar wel kunnen zien. Vanop hun eiland beoordelen en vooral veroordelen ze elkaar. Op een gegeven moment beslissen ze om een brug te bouwen tussen beide eilanden en dan merken ze dat ze elkaar wel moeten helpen en elkaar nodig hebben. “Het hele verhaal zal op de sociale media van de deelnemende scholen te lezen zijn wanneer het klaar is. De tentoonstelling met de werkjes van onze leerlingen valt nog tot en met vrijdagnamiddag te bezichtigen tijdens de openingsuren van het CC.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk