Eerste onderwijsbeurs is groot succes

Het CC Asse was maandagavond van de leerkrachten. Want naast een grote onderwijsbeurs in de foyer werden de leerkrachten van alle Assese scholen ook bedankt voor hun inzet.

Het is voor het eerst dat de dienst Onderwijs en het Huis van het Kind Asse een bedankingsavond organiseerden voor alle leerkrachten van Assese scholen. Ruim 230 leerkrachten schreven zich in voor het evenement dat maandagavond plaatsvond in het CC Asse. Voorafgaand aan het bedankingsmoment was er in de foyer van het cultuurcentrum eerst nog een grote onderwijsbeurs. 41 standhouders, gaande van welzijnspartners tot enkele lokale initiatieven, waren aanwezig om hun werking uit te leggen aan de leerkrachten.

“Scholen geven aan dat ze zich zorgen maken om het mentale welzijn van vele jongeren. Er zijn heel wat welzijnspartners in Asse met een aanbod voor leerlingen. We willen dat leerkrachten een goed zicht hebben op dit aanbod en indien nodig juist kunnen doorverwijzen, zodat de meer dan vijfduizend Assese leerlingen zich goed in hun vel voelen”, klinkt het bij de dienst Onderwijs van de gemeente Asse.

“De kansarmoedecijfers in onze gemeente zijn jammer genoeg veel te hoog en dat ervaren de scholen zelf ook. Sommige kinderen blijven thuis wanneer er schooluitstappen plaatsvinden waarvoor betaald moet worden. We zijn ervan overtuigd dat een uitstap niet altijd ver en duur hoeft te zijn. Asse bruist immers van het talent en er zijn heel wat lokale initiatieven waar scholen naartoe kunnen gaan. Daarom krijgen ook deze verenigingen en initiatieven een plaats op de onderwijsbeurs. Zo kunnen leerkrachten met hen in contact komen en samen een bezoekje op school of in de buurt regelen.”

De avond werd afgesloten een info- en bedankingsmoment in de grote cultuurzaal, omkaderd met een streepje muziek, dans en woord. Nadien was er nog een receptie voor de aanwezige leerkrachten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk