Lions organiseren Retrofuif 70-80-90 “Nacht van Marcel De Kolonel” op 1 oktober voor goed doel.

Het is weer zover: op zaterdag 1 oktober kan je in feestzaal ‘t Jass opnieuw genieten van de jaarlijkse Nacht van Marcel de Kolonel. Met dit feestje zamelt de Lionsclub Asse geld in voor verschillende goede doelen.

Marcel zelf is al zes jaar lid van Lions Asse en sedert dit jaar ook voorzitter van de club. Hij zag op het einde van de Tweede Wereldoorlog het levenslicht en is nog steeds zeer actief. Hij is zelfs echt nog kolonel geweest en is nu dus de geknipte mascotte van de fuif. Met de jaarlijkse fuif wil de Lionsclub Asse geld ophalen voor hun werking waarbij ze heel wat goede doelen in Asse en omgeving steunen.

“Zo steunen we onder meer een schooltje voor kinderen in Haïti. Dat lijkt ver weg maar via een plaatselijk contact daar komt onze hulp goed terecht. Daarnaast schenken we jaarlijks een bedrag aan de gouverneur van ons Lionsdistrict voor een speciaal doel. Dit jaar is het thema Armoede in België. Duizend euro gaat ook naar het fonds van Lions Internationaal. En tot slot besteden we, afhankelijk van alle inkomsten, ook nog een mooi bedrag aan goede doelen in onze regio”, zegt zonevoorzitter Joost Van Biervliet.

Retrofuif

DJ Yono zal zorgen voor de muziek tijdens de Nacht van Marcel de Kolonel vanaf 21 uur. Hij zal in ‘t Jass de leukste muziek draaien uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Tickets zijn in voorverkoop aan negen euro te verkrijgen bij Café Cafka, Standaard Boekhandel, Pickels, Jeugdhuis ‘t Bronneken, Optiek Weytjens en alle leden van Lions Asse. Of aan de kassa aan tien euro.

Topartikels bij Goeiedag.be