Hopduvel haalt straffe toeren uit op kerktoren

De spanning stijgt, de strooien hopduvels duiken her en der in Asse opnieuw op. Dan weet je dat de Hopduvelfeesten niet veraf meer zijn. Over exact acht dagen, op vrijdag 9 september gaat het feestweekend van start met het grote openingsspektakel. De afgelopen weken kondigde het witte Hopvolk de komst van de Hopduvel al aan en woensdag liet hij zich zelfs al even spotten in Asse.

De kerktoren van de Sint-Martinuskerk was de uitverkoren plaats om zich al even te laten zien. Vorige week had het Hopduvelcomité de toren, die sinds een storm in februari zonder dakbedekking zit, al volgehangen met witte lintjes en enkele grote Hopduvelvlaggen. “Onder het mom van een interview verzamelden drie leden van het witgeklede hopvolk in de torenspits. Wat ze niet wisten was dat de Hopduvel vermomd was”, zegt Rudy Breckx van de dienst Evenementen. Rond 11 uur brak de hel dan los. “De Hopduvel gooide zijn witte vermomming af en joeg het hopvolk de duvel aan. Vervolgens nam hij de spectaculaire vlucht naar het hoogste punt van de toren en is voorlopig onvindbaar.”

De passanten op het Kerkplein keken alvast verbaasd omhoog naar zoveel spektakel. En dat zal er ook zijn tijdens het openingsspektakel op vrijdagavond 9 september om 21.30 uur op het Boekfosplein. Een 150-tal vrijwilligers zullen meewerken aan het openingsspektakel waar de Hopduvel ongetwijfeld opnieuw tevoorschijn zal komen.
Daarna volgen nog drie dagen feest met op vrijdagavond, zaterdag en zondag tal van optredens van onder andere Soulsister, Camille, De Kreuners en Metejoor. Op zaterdag heb je ook nog het Hopdorp en op zondag de traditionele Hopduvelstoet en het slotspektakel. Tickets en info via www.hopduvel.be. Ook vrijwilligers voor de vele shiften kunnen zich daar aanmelden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk