Boxing Club Asse weldra zonder zaal

Boksers moeten kunnen trainen, zoals alle sporters maar als er geen zaal of ruimte is wordt dat moeilijk. Dat is het geval voor de BC Asse. Zij moeten in september vertrekken uit hun locatie in de Nieuwstraat. Maar het grote probleem is dat er in groot Asse niets beschikbaar is voor de club. Trainer-manager Alain Denon ziet het met lede ogen aan: “We voelden de bui al hangen. We wilden de huur van de zaal zelf betalen maar als een andere partij het dubbele geeft dan zijn we uitgebabbeld. Wij hebben geen oorlogskas om een dergelijk huurbedrag op te hoesten.”

“Eerder ging ik al aankloppen bij de gemeente maar zonder resultaat. Ook deze keer werd mij bevestigd dat er ruimte voor ons beschikbaar is. Dus weten we niet waar naar toe. We, dat zijn een zestigtal boksers van verschillende leeftijden met daarbij ook een Belgische kampioen, Steve Eloundou Ntere!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk