Twee chauffeurs van De Lijn testen positief op drugstest tijdens controle

In de stelplaats van De Lijn in Asse werd een routinecontrole gehouden bij het personeel.. Zowel de chauffeurs als de medewerkers van de technische dienst en de administratie moesten een speekseltest afleggen op drugs of alcohol.

De controle op drugs of alcohol gebeurde onaangekondigd door controleurs van de Lijn op de stelplaats in Asse. Twee van de chauffeurs hebben tijdens de controle positief getest op drugs. De chauffeurs moesten nog aan hun shift beginnen en hebben dus nooit onder invloed passagiers vervoerd. De chauffeurs werden onmiddellijk geschorst. De chauffeurs moeten nu een verplicht begeleidingstraject volgen. Pas wanneer bewezen wordt dat de begeleiding geholpen heeft, kunnen de betrokkenen opnieuw aan de slag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk