Grotere hoevewinkel voor Hof van Piemont

Het Zellikse Hof van Piemont opende zaterdag hun nieuwe hoevewinkel. Het fruitbedrijf ontstond ruim zeventig jaar geleden in de gelijknamige hoeve in de Isidoor Crockaertstraat in Zellik. “Het is mijn grootmoeder die destijds met de hoevewinkel startte en al die tijd bevond het winkeltje zich in dezelfde ruimte op het hof”, vertelt An Vanderhasselt. “Maar omdat we een steeds groter fruitaanbod hebben en ondertussen ook al aardig wat zelfgekweekte groenten verkopen, werd het winkeltje te klein. Daarom hebben tegenover de oude winkel nu een nieuwe hoevewinkel ingericht.”

De nieuwe winkel van het Hof van Piemont komt in de voormalige stallen van het hof. De winkel zal veel ruimer zijn waardoor er plaats is om alle producten uit te stallen. Bovendien is er plaats voor een grote vriezer waardoor alles fris bewaard kan worden. “Dankzij die extra ruimte kunnen we ook lokale producten van andere producenten aanbieden. Zo verkopen we vanaf nu broden van De Broodstokerij uit Gent, zuivelproducten van Zuivelhoeve Keymeulen uit Hofstade, schapenzuivel van Schapenmelkerij Bosschelle en bieren van brouwerijen De Koperen Markies en Eylenbosch”, legt mede-eigenaar Jeroen Dejaeghere uit.

Maar de hoofdbrok in de nieuwe winkel blijven toch de eigen appelen en peren en de seizoensgebonden groenten van het Hof van Piemont. “We hebben ongeveer vijf hectare aan fruitboomgaarden staan. Vanaf augustus tot en met mei kunnen we ons eigen appelen en peren verkopen. Nadien verkopen we anderhalve maand aardbeien. En ook onze groenten zijn seizoensgebonden. We schakelen ook stilaan over naar een meer biologische teelt. We merken dat de mensen mee zijn met ons verhaal. Met onze ruimere winkel en completer aanbod, willen we nog meer inzetten op de korte keten. We hebben ook plannen om te starten met een webshop”, klinkt het bij An en Jeroen.

De nieuwe winkel van Hof van Piemont is open op woensdag tussen 9 en 12 uur en 16 tot 18 uur en op zaterdag tussen 9 en 12.30 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk