Juve Mollem organiseert Futbalista Festival voor meisjes

Zeg niet langer dat voetbal puur een mannensport is. Het is een clichĂ© waar ze bij de Mollemse voetbalclub Juve Mollem stilaan vanaf willen. Op de ruim tweehonderd aangesloten leden zijn er momenteel al negen meisjes aangesloten die voornamelijk uitkomen bij de U8 en de U10. Maar de club hoopt nog heel wat meisjes aan te trekken. “Het grote doel is om op termijn te kunnen starten met een echte damesploeg die dan in competitie kan treden met andere vrouwenploegen. Momenteel trainen de meisjes nog gewoon mee tussen de jongens”, legt de coördinator voor de meisjes Riet Lombaert (39) uit.

Toen Riet destijds begon met voetbal, moest ze haar plan trekken in een grote groep. “Nu is alles veel beter georganiseerd voor de meisjes”, vindt ze. “Bij de club worden ze goed begeleid en krijgen ze een persoonlijke aanpak. De jongste meisjes kan je nog makkelijk laten samenspelen met jongens van hun leeftijd. Maar de oudere meisjes gaan we al eens vaker onderling laten trainen. We willen de speelsters nu ook de kans geven om langer bij ons te blijven, maar daarvoor moeten er meer meisjes bijkomen zodat we kunnen starten met een echte damesploeg.”

Om meer meisjes tussen vijf en twaalf jaar te laten kennismaken met het spelletje voetbal, organiseert Juve Mollem op woensdag 21 april op de voetbalvelden aan de Kouter in Mollem het Futbalista Festival. “Die dag is specifiek gericht op de meisjes, voornamelijk van de lagere school. We gaan hen enkele activiteiten voorschotelen zoals een panna- en dribbeltoernooi en fun-voetbal. Het moet vooral plezant zijn en misschien sluiten er wel meer meisjes aan zodat we snel met een eigen meisjesploeg kunnen starten. Dat zou dan het eerste damesteam in Asse zijn”, aldus Riet.

Inschrijven voor het Futbalista Festival kan via futbalista.mollem@gmail.com. Meer info op de Facebookpagina van Juve Mollem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk