Begraafplaatsen in Asse worden aangepakt

Het gemeentebestuur van Asse maakt werk van de heropwaardering van de begraafplaatsen. Op sommige plaatsen liggen graven er niet goed tot zelfs slecht bij. Nabestaanden krijgen één jaar de tijd om actie te ondernemen. Doen ze dat niet, dan wordt het graf weggehaald.

De begraafplaatsen van Asse en Zellik zijn er het ergst aan toe. Asse telt in totaal elf begraafplaatsen. In Asbeek, Mollem en Bollebeek-Kobbegem werd in het verleden al actie ondernomen. Deze rustplaatsen liggen er vandaag dan ook degelijk bij. De procedure van opwaardering zal vanaf volgende maand van start gaan op de andere begraafplaatsen.

Aan verwaarloosde graven zal de gemeente bordjes plaatsen om de nabestaanden te waarschuwen. Een grafteken kan als verwaarloosd beschouwd worden als het graf langdurig vuil is of overwoekerd door planten of onkruid of vervallen bij ligt. De verwaarlozing wordt vastgesteld in een akte van de burgemeester. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk