Vanaf 1 maart start het nieuwe parkeerplan van de gemeente Asse.

Zowel in Asse als in deelgemeente Zellik zullen bewoners en bezoekers op meer locaties moeten betalen of een parkeerschijf leggen. Het gemeentebestuur wil met het parkeerplan een vlottere mobiliteit, een betere geleiding van het verkeer en minder parkeerdruk creëren.

Asse wordt vanaf maart opgedeeld in zes parkeerzones. Vanaf 1 maart zullen inwoners met een bewonerskaart enkel in de straten rondom hun woonplaats onbeperkt kunnen parkeren.

In betalende zones betaal je vanaf maart één euro per uur van 8 tot 18 uur. ‘s middags tussen 12 en 13 uur is parkeren gratis. Op zon-en feestdagen kan je eveneens gratis parkeren. De gemeente voorziet ook ‘Shop&Go’-parkeerplaatsen waar je maximaal een halfuur gratis kan parkeren.

De parkings aan onder meer de Asphaltcosite en Boekfos blijven gratis. De bovengrondse parking in Huinegem wordt voortaan betalend. Op die manier wil de gemeente de parkeerdruk en het foutparkeren tegengaan..

In Zellik wordt de huidige blauwe zone omgevormd naar een betalende zone. Rond de betalende zone komt een blauwe zone, waar je maximaal twee uur kan parkeren met een parkeerschijf. Op wandelafstand zijn er gratis parkings aan de Noorderlaan, de Frans Timmermansstraat en Den Horinck.

De gemeente gaat ook alle parkeerautomaten vervangen en digitaal betalen promoten. Via digitale informatieschermen en applicaties wil Asse bestuurders vlotter naar de beschikbare parkeerplaatsen leiden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk