Molenbos sportcomplex een stukje volleybalgeschiedenis tegen de vlakte

De Zellikse sporthal Molenbos was jarenlang dé volleybaltempel in onze regio waar spannende volleybalduels uitgevochten werden. De sporthal was jarenlang de thuishaven van VC Asse-Lennik en voordien volleybalclub Zellik. Maar sinds de club in 2016 Zellik inruilde voor Aalst en verder ging onder de naam Lindemans Aalst, staat het Molenbos leeg. Intussen werd binnen ongeveer alles kort en klein geslagen en moest de brandweer al enkele keren uitrukken voor een brand in het gebouw. Een sloop bleek de enige oplossing. Vanaf eind januari wordt de sporthal volledig afgebroken, een werkje dat ongeveer drie weken zal duren. De sporthal maakt plaats voor een nieuwe vrijetijdssite en kmo-zone. Van de bouw van een nieuwe sporthal is voorlopig geen sprake.

Geert De Dobbeleer is vandaag algemeen directeur voor Volley Vlaanderen maar was ook jarenlang algemeen manager van VC Asse-Lennik. “De centrale ligging in Zellik was een pluspunt zeker voor nieuwe sponsors. De grote reclamepanelen op de sporthal zijn zichtbaar van op de ring, en dat zorgde al voor extra sponsors. Het was een belangrijke stap voor de club”, vertelt Geert De Dobbeleer.

Als algemeen manager beleefde hij er ook fantastische momenten. “Er was het sportieve gebeuren maar ook de feestjes na de match waarbij spelers, supporters en sponsors verbroederden, waren legendarisch. Zelfs na een normale match werd er soms tot 4 uur gefeest. Ik herinner mij nog een match tegen Olympiakos. Een uur voor de match waren de supporters al aan het zingen. Toen we de match dan wonnen, braken de supporters de bezoekerstribune af. Het waren vurige supporters, letterlijk met Bengaals vuur, en dat zag je niet vaak in het volleybal.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk