Zellikse markt heropent zaterdag als eerste in Asse

Het was even wachten maar nu kunnen ook de markten in Asse heropgestart worden. In Zellik start de markt opnieuw op vanaf zaterdag 23 mei, in Asse vanaf dinsdag 26 mei.

In Zellik zijn alle kramen toegelaten. Er kan voldoende afstand tussen de verschillende kramen worden bewaard. Voor elk kraam is een wachtrij voorzien, afgezet met nadarhekkens, waarbij klanten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Aan de andere zijde van de hekkens wordt een doorgaand parcours in één staprichting voorzien.

Ook voor de markt in Asse werd een circulatieplan opgesteld zodat alle marktkramers opnieuw hun kraam kunnen opzetten. Het aantal kramen ligt hier immers hoger. Ter hoogte van de bank BNP Paribas Fortis komt een ingang, de uitgang komt waar de Vironstraat en de Kerkstraat elkaar kruisen. De andere toegangen worden met nadarhekkens afgesloten. Elk kraam krijgt een eigen wachtrij met daarnaast een doorlopend parcours met verplichte looprichting.

Burgerzin

Er geldt een maximum aantal toegelaten personen. De gemeenschapswachten houden toezicht op het aantal aanwezige personen en op het respecteren van de maatregelen. We rekenen op de burgerzin van de marktbezoeker om zich aan de maatregelen te houden. De marktkramers moeten verplicht een mondmasker dragen, handgel voorzien en zoveel mogelijk fysiek contact met de klanten vermijden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk