Koning Filip videobelt met medewerkers en bewoners van wzc Hingeheem

In deze coronacrisis zijn het de woon-zorgcentra die het hard te verduren hebben. Het grote aantal besmettingen en overlijdens in deze centra brengen hen vaak negatief in het nieuws. Toch kan het ook anders. Woon-zorgcentrum Hingeheem in Asse is sinds de uitbraak van het virus nog steeds coronavrij. De doortastende aanpak van directie en personeel zorgt ervoor dat alle bewoners nog gezond en wel zijn. Dit bleef ook niet onopgemerkt voor het koninklijk paleis.


Donderdagochtend had koning Filip via een videoconferentie een gesprek met een aantal bewoners en personeelsleden van het woon-zorgcentrum om hen een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke tijd. De koning sprak met Femke Duquet, directeur van het woon-zorgcentrum. Zij gaf een korte introductie over het woon-zorgcentrum, onder andere over het aantal residenten en personeelsleden en de werking, welke maatregelen er naar aanleiding van de coronacrisis worden genomen en wat voor impact deze heeft op het centrum en zijn bewoners.
Ook Sarah Eerdekens, ergotherapeut en animator in het woon-zorgcentrum, hoofdverpleegkundige Pascale De Ridder en Elise Goossens, coördinator van het dagverzorgingscentrum ’t Gastenhuis, mochten het woord nemen. Zij vertelden elk vanuit een andere achtergrond over hun ervaringen en wat de gevolgen ervan zijn op de dagelijkse werking.
Tot slot mochten twee bewoners een praatje maken met de koning. Ze hadden het over hun kijk op deze crisis en over de grootste verandering(en) die deze crisis in hun leven teweeg brengt.

Zondag 3 mei zullen de kinderen van koning Filip ook bellen met enkele bewoners van het woon-zorgcentrum. Zowel voor de medewerkers als voor de bewoners van het woon-zorgcentrum is de
interesse vanuit het paleis een onverwachte, mentale opsteker. Een positieve noot in deze moeilijke coronatijd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk